Far-right enthusiasts with an interest in terrorism are increasingly organising themselves in “divisions” online – from the “Atomwaffen Division” in the USA to the “Sonnenkrieg Division” in the UK. These international networks also have members in Germany: On February 5, 2020, a 22-year-old man was arrested in the Bavarian district of Cham and is alleged to have played a leading role in the German cell of the “Feuerkrieg Division”. But what is the “Feuerkrieg Division”? In November 2019, attention first turned to the international network of far-right “divisions” in Germany after threats were sent via email signed by the “Atomwaffen Division (AWD)”, although the language used in the email suggested it originated from an already-known far-right troll group. These groups consist primarily of young, internet-adept, and internationally organised “white supremacist” far-right extremists who seek to bring about the collapse of democracy through terror. Their language and imagery are brutal, their style is bloodthirsty and security forces are increasingly recognising the very real threat these online Nazis pose. On February 24, 2020 in Great Britain, the “Sonnenkrieg Division” (the British group uses on a German name, which translates to “Sun War Division”) was listed as a terrorist organisation and banned. This division was founded in October of 2018, following the example of the American far-right terrorist group “Atomwaffen Division” (which translates to “Nuclear Weapon Division”). The members planned, among other things, an assassination attempt on Prince Harry and on policemen. In June of 2019, two members, 18 and 19 years old, were arrested

via belltower news: Far-Right Terrorism: What is the “Feuerkrieg Division”?

siehe auch La Feuerkrieg Division va compartir un text dels neonazis detinguts a La Pobla de Cérvoles. Es tracta d’un dels principals grups del neonazisme armat internacional. Els dos homes detinguts a La Pobla de Cérvoles i El Campello, amb base al primer lloc, difonien proclames de “guerra racial” a través de canals de Telegram i un manifest difós a la Burbuja.info i Forocoches. La detenció aquest dimarts dels dos neonazis que feien apologia del terrorisme amb motius supremacistes blancs no correspon a un fet aïllat. Els dos homes, d’una trentena d’anys, investigats pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, formen part d’una xarxa d’extrema dreta que experimenta un creixement important a nivell mundial els darrers anys. Com és habitual en aquests cercles, feien difusió de les seves idees a través de fòrums en línia i canals de Telegram. Segons els Mossos, gestionaven dos canals de Telegram públics i dos de privats. Un d’ells, tal com ha avançat El País i ha pogut confirmar aquest mitjà, era l’anomenat Iron Pills. Aquest fet obre la porta a establir una connexió amb el terrorisme neonazi internacional. La Feuerkrieg Division, una de les xarxes paramilitars d’extrema dreta més actives, va compartir al seu Telegram una publicació d’Iron Pills el gener de 2020. En aquesta publicació s’hi podien llegir proclames com “hem de formar comunitats blanques, tenir fills, viure austerament a la natura, però sobretot preparar-nos per l’inici de les guerres racials”; “siguin les guerres racials la gran causa de la nostra vida” o “que es fotin els jueus i tots els traïdors. La raça blanca lluitarà com mai abans lluità”.

screenshot telegram